Чутовен скандал в парламента: Валери Симеонов: Видях ви телата

валери симеонов, мариана николова

Поименна проверка за наличие на кворум взриви парламента и отпуши поредния шумен скандал в залата.

Проверката започна по искане на Красимир Ципов от ГЕРБ преди гласуването на текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

След началото на проверката от БСП напуснаха пленарната зала. Председателят на парламента Цвета Караянчева обаче записа за присъстващи депутати от БСП и ДПС, които се появиха за кратко в залата. Тя констатира, че Хамид Хамид, Крум Зарков, Нигяр Джафер и още депутати са присъствали в залата, въпреки че на практика напуснаха пленарната зала. Караянчева преброи 130 народни представители и продължи заседанието.

Таско Ерменков съобщи, че не е бил в залата, а бил преброен. „Вашето тяло аз го видях лично, беше в тази зала“, скастри го Валери Симеонов. „Това, което сте видели, е как напускам залата. Това, което направихте, е една измама“, отговори му Ерменков.

И Хамид Хамид заяви, че тялото му било в залата, но като започнало преброяването, той напуснал. „Аз го видях вашето тяло лично“, обясни му и на него Симеонов.

Георги Свиленски също се изказа срещу поименното преброяване.

От БСП и ДПС поискаха имената, които са включени в списъка с преброяването, да бъдат изключени. Те дори заплашиха, че днешните гласувани закони, ще бъдат атакувани в Конституционния съд.

„Г-н Ебатин, правя ви забележка, че не сте суверен!“, обърна се Валери Симеонов към Ерджан Ебатин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ