За феновете на киното! Гледаме безплатно подбрани филми под открито небе!

2

„Лятно кино в квартала“ се завръща. От 10 до 26 август във варненските квартали ще бъдат прожектирани 9 филма на вече превърналите се в традиционни места за това – Парка в кв.”Владиславово”, Амфитеатъра в кв.”Младост”, двора на у-ще „П.Волов” във „Виница”, поляната до бл.27 в кв.”Чайка”, двора на училище „Ангел Кънчев” в Цветния квартал, игрището в кв.”Левски”, стълбите под паметника в кв.”Бриз”, Ботевата градинка и парка в кв.”Аспарухово”.

Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и световно кино през последните години. Българските филми са „Дъвка за балончета”, „Летовници”, „Революция Х” и „Привличане”, а световните заглавия, с които ще можете да се забавлявате са „Операция „Златна раковина” (Испания), „Да обичаш Пабло” (Испания, България), „Перфектни непознати” (Италия), „Племето” (Испания) и „Отвличане”(САЩ). Прожекциите от филмовия маратон започват в 20:30 ч, входът е свободен.

„Вярваме,  че обстановката, в която преживявате филма, е толкова важна, колкото и самият филм” – казват организаторите.

„Лятно Кино” е най-популярният формат за кино на открито в България. Прожекциите следват една проста формула: класически филм на голям екран в неповторима обстановка – градски пространства, паркове, градини, исторически забележителности, плажове, фестивали. Проектът съчетава добре познатото старо усещане от кино на открито със съвременни екрани, цифрови проектори и специално приспособено звуково оборудване. Вземете приятели и доброто си настроение и не пропускайте да се насладите на лятната кино магия под открито небе във Варна.

Проектът се провежда с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ