Внимавайте какво се случва с парите ви, ако са в тази банка! Тя се оттегля от България

експресбанк

Френската банка Societe Generale е на финалния етап от преговори за продажбата на българското си подразделение на унгарската OTP Bank, собственик на ДСК, и вероятно ще обяви сделката този месец, твърди Ройтерс, позовавайки се на двама източници, близки до процеса, съобщава investor.bg.

Европейските банки преструктурират активите си, докато се опитват да засилят дейността си на пазари, където виждат потенциален растеж, докато в същото време се оттеглят от такива, на които са твърде малки, за да се конкурират.

Societe Generale проучва и продажбата на полското си подразделение Eurobank, обявиха инвестиционни банкери миналия месец, а в понеделник френската банка обяви продажбата на бизнеса си за частно банкиране в Белгия на ABN Amro.

„Сделката (в България) е до голяма степен договорена. Централната банка вече проведе предварителна среща с ДСК по сделката“, казва един от източниците.
Societe Generale и OTP са отказали коментар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ