21-годишен бизнесмен разбуни духовете в Белослав, жители планират бунт заради фирмата му!

received_1807670459280011

Жителите на село Езерово в община Белослав готвят протести срещу плановете на силистренска фирма да складира опасни отпадъци на площадка на територията на ТЕЦ-Варна.

Уведомление за това намерение е постъпило в Община Белослав от фирма  „Титан Бургас” ЕООД, а инвестиционното предложение е „Обособяване на площадка за временно съхраняване на отпадъци в част от имот по плана на село Езерово, общ.Белослав”, собственост на ТЕЦ Варна.

„Ние, жителите на с. Езерово отговорихме с протест на 29 юли, с който заявихме , че категорично  възразяваме да се извършва подобна дейност в близост до селото ни. Настояваме  искането  на фирма „Титан Бургас” ЕООД да бъде отхвърлено. Няма да позволим  до домовете ни да се настани поредният замърсител“, категорични са жителите на Езерово.

Кметът на общината Деян Иванов коментира пред БНР, че инвестиционното намерение вероятно няма да стане факт заради опасенията на хората от замърсяване на околната среда:

„Фирмата е регистрирана с минимален капитал преди няколко месеца, а собственикът е явно млад и амбициозен господин, който декември месец ще навърши 21 години“, каза Иванов.

Николета Димитрова е служител във фирма „Титан“-Бургас, която се намира обаче в Силистра. Тя обясни: „Това е фирма, занимаваща се със скрап – черни и цветни метали. Понеже единият от кодовете, с който работим, е опасен, заради това правим тази процедура. /…/ Тези отпадъци ще се съхраняват временно на тази площадка. Временно съхранение. Не мога да ви кажа за колко време. Ние се занимаваме с търговия на отпадъци“.

Очаква се решението на Регионалната инспекция за опазване на околната среда във Варна и протестите на жителите на Белослав.

Протестите на жителите на Езерово продължават на 2 и 3 август от 16:00 до 19:00 ч. пред сградата на ТЕЦ Варна.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ