Математик ужаси цяла България с прогнозата си колко ще починат от COVID-19

Коронавирус

Смъртните случаи от коронавирус у нас могат да нараснат до 3500 до 25 ноември. Това прогнозира математикът Лъчезар Томов.

„Проекцията докъм 4000 е напълно реалистична и до края на ноември може да се изравним с Китай по смъртни случаи“, допуска той.

По думите му има известно задържане на заболеваемостта в следствие на мерките. Томов обаче обърна внимание, че много работещи продължават да ходят на работа дори при леко неразположение. Училищата също са предпоставка за разпространението на вируса, отбеляза той.

„Има една мрежа, която се формира от училища и офиси. Децата са невидимите диспечери на вируса. Затварянето на училищата прекъсна тази мрежа, но има ефекти на закъснение“, коментира математикът.

Пред Бтв той каза, че у нас са се приели най-либералните мерки по отношение на училищата, като напрамер това, че тук не се изисква носенето на маски постоянно.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ