Светилото Куртев: След днешния петък 13-ти ни чакат 2044 дни страдание

Красимир Куртев

Случайно или не, процесът на страх и изпадане в стрес се оказа в петък 13-и – март 2020 година, свързано с началото на пандемията „COVID-19“. Какво обаче следва през следващия петък 13-и – 13 ноември 2020 година? Защо този ден често се свързва с лош късмет или събития? Какво е значението на петък 13-ти – Мит или суеверие? Отговор дава езотерикът Красимир Куртев, Doctor Honoris Causa, цитиран от Trafficnews.

Имаме два пъти петък, 13-и през 2020 година – през март и през ноември. Защото 2020 година е високосна от 366 дни, която започнала в ден сряда. И така навярно знаете, че всеки месец започващ с ден неделя започващ в неделя, ще има петък, 13-и.

Петък 13-ти се случва един до три пъти всяка година. В много страни по света тази дата се смята за злощастна и свързана с неприятни събития. Суеверието за „фаталният“ петък 13-и се свързва със скандинавската митология, относно историята на Локи – дванайсетте бога.

Другата легенда е „Тайната вечеря“ описана в библията, където всички са общо тринадесет, заедно с Исус. Според мнозина теолози Исус е разпнат в ден петък, дата 13-и. И не на последно място масовото избиване на тамплиерите, също през този ден, свързан с 13-о число.

Страхът от петък 13-ти официално се нарича „фриггатрискаидекафобия“ – „Frigga“ е скандинавският бог, на когото е кръстен петък, а „triskaidekaphobia“ означава страх от числото 13. Или алтернативния термин за тревожност е „параскевидетриафобия“. Произхождайки от гръцкото, paraskevi означаващо петък и dekatria, което се отнася до числото „тринадесет“, а като цяло фобията се превежда като „страх“ или „паника“.

Независимо как е възникнала фобията, ала за нея има много суеверия. В петък, 13-ти, някои хора отказват да си подстрижат косата, да срежат ноктите си, да избягват закупуването на нов дом, да започнат нова работа, а бизнесмените да не подписват никакви договори и сделки.

Обаче повечето хора предпочитат да останат в „моя дом, моя крепост“. Всички тези стресови ситуации са изключително вредни за психиката, затова препоръчвам да се избягват всякакъв вид суеверия.

Има поверия, че тези, които са родени в петък на 13-ти се считат, че са имунизирани срещу всякакви негативни последици през този ден. Това също влиза в графа „суеверия“.

Нека да проследим какво евентуално да очакваме през настоящият петък 13-и ноември 2020 година? Събирайки и редуцирайки 13.11.2020: 13+11+2020 = 2044, което редуцирано прави числото 1. Тоест начало на нещо ново, което за жалост не е свързано за добро.

Планетите дават ясен знак за единицата, сиреч оттук нататък ни очакват 198 дни в период, през който по-голямата част от обществото ще заживеят със своите страхове, предизвиквайки съдбата да не работи в тяхна полза. Едва след 2044 дни ще преминем към макар и леко подобрение в икономически, политически и здравословен план.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ