Докъде се докарахме като стандарт! Само вижте колко българи не могат да почиват лятото

лято
46% от българите няма да имат възможност да почиват това лято, сочат данните от проучване на АФИС, направено в края на месец юли.

Всеки четвърти българин, малко над 24%, планира да почива през това лято. 12% са онези, които заявяват, че вече са използвали възможността за своята лятна ваканция преди края на юли.

Родното Черноморие все още е фаворит при избор на локацията. На него ще почиват 60% от имащите възможност. Морето извън граница е избор на един от всеки пет българи, възнамеряващи да ползват ваканция. Едва 15% предпочитат планината пред морето.

6% пък имат намерение да направят екскурзия в родината, а само 3% декларират своите намерения за екскурзия в чужбина.

Въпреки че лятото напредва, не са малко и онези, които все още се колебаят и не са взели решение дали и къде да почиват. Това са близо 14% от запитаните. Допитването регистрира и един нисък дял на българи – малко над 3%, които вече са използвали една своя ваканция през лятото и освен това имат намерение да почиват още веднъж преди края на сезона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ