Ето каква ще бъде помощта за работниците в неплатен отпуск заради COVID-19

Пари пенсии

Нова помощ за работниците, излезли в неплатен отпуск заради COVID- пандемията. Управляващите вече са готови с проекта, който ще се обсъди със социалните партньори във вторник, съобщи NOVA.

Предвижда се служителите на 8-часов работен ден да получават по 24 лева на ден, като компенсацията ще се отпуска от датата на неплатения отпуск, но не по-рано от 29 октомври и не по-късно от 31 декември тази година. Помощта ще е за не повече от два месеца неплатен отпуск.

Кои точно са затворените бизнеси, чиито служители ще могат да се възползват от финансовата подкрепя, ще определя със заповед социалният министър.

Работодателите ще трябва да запазват заетостта, за която са получили компенсации за период, равен на времето, за което са изплащани компенсациите, пише БНР.

Работещите, желаещи да получават компенсациите, ще предоставят на работодателя си писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, на която да се изплащат помощите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ