Това ли е края на „Майките на Мая“!? Бенатова ги попиля, заради крясъците им

7 Dni Bulgaria16.11.2020
миролюба бенатова

Журналистката Миролюба Бенотова също се отрече от „Майките“ на Мая Манолова. Както е известно в петък истеричните женици провокираха пред БНТ скандал, при който пострада репортерка на Нова телевизия.

Вижте какво написа Бенатова:

Насъскване срещу журналисти на терен е неприемливо насилие.

Да викаш с мегафон срещу репортер, който опитва да си свърши  работата, е насилие.

Дали харесваш телевизията или не, не е аргумент за такова поведение спрямо конкретен служител, чиято конкретна работа не е заслужила критика. А и да е, какъвто не е случаят, отново не това е начинът.

Обобщенията  никога не са добър съветник. Етикетите, също.

Такива гледки превръщат репортерите във фенове или обикновени ретланслатори, а не в обективно отразяващи. Страх от хули и нападение карат репортерите да заемат страна при подобни събития и да се държат като съмишленици, а не като журналисти.

Този тип натиск вреди и не помага на свободата на словото. Общество, разделено на агитки, които искат да чуват само себе си, отдавна е изгубило нуждата да се погледне отстрани. Накрая съвсем няма да има кой да застане встрани. И тогава, когато съзнаем, че е късно, вече ще сме изгубени.  


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ