Затвориха всички заведения в голям български град

Ресторант

Тежка остава ситуацията в Шумен, капацитетът на болницата е запълнен. Броят на новозаразените в областта за последното денонощие е шестима.

От днес с решение на областния щаб се затварят всички заведения за хранене и развлечение в област Шумен. Затягането на мерките е заради продължаващия ръст на заразените с Ковид-19. Консумацията в заведенията се прекратява до 30 ноември. До 25 ноември всички ученици от 5 до 12 клас в областта ще се обучават по електронен път.

В област Смолян, където за последното денонощие са регистрирани 13 новозаразени, учениците се връщат от днес в класните стаи. Решението за това беше взето от областния оперативен щаб в края на миналата седмица.

При нарастващ брой на отсъстващите учители и ученици отново ще се преминава от присъствена към електронна форма на обучение, като решението за това ще се взима по предложение на конкретните учебни заведения и с одобрението на областния щаб за срок от две седмици. Също по решение на щаба, вече въведените противоепидемични мерки в област Смолян ще бъдат удължени от 18 ноември до 8 декември. Сред тях са затварянето на нощните заведения, на пенсионерските клубове, забраната за масови мероприятия на открито и на закрито.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ