Държавна агенция: Мая Манолова лъже като дърта кюстендилска циганка за близо 70 млн.

7 Dni Bulgaria16.11.2020
мая манолова 2

Не са използвани 90 млн. лв. за ремонта на участъка от АМ „Тракия“, а 24,5 млн. лв. с ДДС. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод манипулативни и спекулативни твърдения на пропадналия кандидат за кмет на София и пишман политически лидер Мая Манолова, занимаваща се ежедневно с лъжи.

В началото на ноември завърши ремонтът на отсечката между пътните възли „Белозем” и „Оризово” – първите 12 км от аутобана в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно. В момента се ремонтират още 12 км, но в платното за София, а дейностите ще приключат до месец.

Възстановителните работи в 12-те км са по-леки в сравнение с тези, които трябва да се направят в останалите 40 км – между Оризово и Стара Загора – трасе, пуснато в експлоатация при управлението на министър-председателя Сергей Станишев.

Строителните дейности в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Общо в двете посоки ремонтът на АМ „Тракия“ между пътните възли „Белозем” и „Оризово” ще струва 24,5 млн. лв. с ДДС, а средствата са от бюджета.

Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП след проведена открита тръжна процедура за поддържане на автомагистрала „Тракия“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ