Искрен Веселинов обяви голяма победа за ВМРО: Всички български деца трябва да получат държавна подкрепа

Искрен Веселинов

ВМРО и ГЕРБ са на път да достигнат договорка за детските надбавки. Това става ясно от пост на депутата от ВМРО Искрен Веселинов. 

Преди около месец премиерът Бойко Борисов анонсира, че всички родители ще получават детски надбавки, независимо от доходите. Заради критики обаче, управляващите се отказаха от тази идея и внесоха поправки, според които детски да взимат само тези с ниски доходи. В резултат от ВМРО заявиха, че всички деца трябва да получават подкрепа и внесоха свои предложения за някакъв среден вариант.

Сега Веселинов коментира, че спорът им с ГЕРБ за детските надбавки, който предизвикал голям интерес, е на път да бъде решен и то „по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари“. И без да се противопоставяли различните групи.

От поста на Веселинов става ясно, че са имали „конструктивен разговор“ с финансовия министър Кирил Ананиев. Така се обединили около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа.

„Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни – тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез ЗСПД и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – т.е възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв. годишна подкрепа“, пише Веселинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ