Юксел Кадриев сменя професията си

Юксел Кадриев

Ново амплоа има тв водещият Юксел Кадриев. От няколко седмици насам новинарят се е посветил на писането на поезия, а според негови близки имал амбиции съвсем скоро да издаде и дебютна книга.

След 17 години водене на новините по Би Ти Ви Кадриев се чувствал изморен от еднообразието и напрежението в работен план и вече имал нужда от заслужена почивка. Макар да е само на 47 години и да е далеч от пенсия, Юки все повече се замислял дали да не смени тотално посоката на живота си и да се отдаде на поетичните си пориви. Творенията, които телевизионерът публикува в социалните мрежи, се радват на голям интерес сред приятелите и последователите му, които не спират да го хвалят и окуражават да сяда над белия лист по-често. Впечатление прави, че Юксел твори в рими основно на любовни теми, вероятно провокиран от серията интимни разочарования, които преживя в последните години. Първият съдбовен за него удар бе скандалният развод с бившата му жена – оперната певица Бонка, която е майка на детето му. Двамата дълги години се оплюваха по медиите и спориха в съда за правата над общата им дъщеря Габриела, която тази година бе абитуриентка, а вече учи висше образование в Нов български университет. Преди 2 години пък Юксел се прости със спряганата за негова любима варненска бизнес дама Диди Янкова, която почина внезапно след тежка битка с рака.

Най-одобряваното произведение на Кадриев звучи така:

„Като птичка сгушена във шепа,

е сърцето ми, докоснато от теб.

Не се тревожи то, не трепва,

щом очите ти са вперени във мен!

И пее нежна песен на небето

за две красиви, влюбени души,

за две тела и твоите ръце,

за мен и теб – за нашите мечти.

Трапчинката на лявата ти буза

облята в синя, лунна светлина,

показва на душата ми отблизо,

че бурна днес ще е нощта.

Косата ти – свила̀, прихваната назад,

открива ми невиждана наслада,

а блясъкът във сините очи

е истински жадувана награда!“.

За хората от най-близкото обкръжение на новинаря не е тайна, че той е творческа натура и романтик по душа. Юксел е завършил публична реч в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и още като студент пишел любовни поеми на момичетата, но едва сега решил да признае за таланта си публично.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ