Софийска автокъща продава „Бугати“-то на Ваньо Алексиев за 3 милиона евро (СНИМКИ)

Image_9242424_128

Софийската автокъща MAX CONTROL AUTO, разположена на „Околовръстен път“ 3, е пуснала обява в немския сайт за коли mobile.de за продажба на Bugatti Chiron за 3 милиона евро.

Предполага се, че луксозният автомобил е собственост на Ваньо Алексиев. Въпросният Bugatti Chiron все още е в гаранция, произведен е през юни 2018 и има пробег 3783 км.

Преди две години собственикът на „Биомет“ Ваньо Алексиев сам се похвали, че си е купил една от най-скъпите коли в света, пускайки снимка в инстаграм профила си. Тогава се пишеше, че автомобилът, от който са произведени 500 бройки в лимитирана серия, е купен за 5 млн. лева.

От 0 до 100 км/ч Bugatti Chiron ускорява за 2,5 секунди, до 200 км/ч достига за 6,5 секунди, а до 300 км/ч за 13,6 сек.

В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на специален ключ.

Автомобилът разчита на W16 двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път за движение по обществени пътища.

Моделът Chiron, който Алексиев притежава, е черен с контрастиращ червен интериор.

Ваньо Алексиев е роден в Монтевидео. Завършил френската гимназия в София и Техническия университет, специалност „Електронна техника“ и факултативно „Международни отношения“ в УНСС.

През 1991 година основава „Биомет“, която е първото му работно място. В момента фирмата се занимава с всякакъв вид транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони.

Алексиев е известен със страстта си към скъпите автомобили. Той е притежавал най-различни супер скъпи модели.






За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ