Огнян Минчев отсече: Всяко изказване на хора като Райчев и Мангъров е катастрофа

Огнян Минчев

Остър коментар срещу опитите на Андрей Райчев да анализира ковид кризата и да обвинява СЗО направи полигологът Огнян Минчев. В задочен спор с червения социолог, той го контрира, че опитите му да всява още конспирации по нищо не се различават от поведението на Атанас Мангъров.

„На фона на стотиците жертви на вируса ежедневно, на препълнените болници, на изнемогващите да поемат вълната на болестта лекари и сестри, „откровенията“ на Райчев звучат цинично – както обикновено. Атаката на Райчев срещу СЗО е облечена в „аналитична“ форма, но не се различава по съдържание от вълната конспиративни откровения за „заговор“, който някой някъде е направил – да отнеме свободата ни чрез ковид.

Слава Богу, живеем все още в условия на свобода на словото – особено на словото на Райчев. Но би било почтено към хилядите страдащи от вируса, към медиците, които ги лекуват на границата на силите си, подобни твърдения като това на Райчев да не бъдат оставяни без отговор.

Всяко изказване на хора като Райчев и Мангъров демобилизира огромен брой хора, „сваля“ маските им на улицата, прави ги безотговорни и оправдани пред себе си – „няма да пазя себе си и другите, и без това всичко е гадна конспирация“. Не поддържам стратегия на сплашване, паника, диктат. Поддържам стратегия на гражданска отговорност и отговорност на властта пред обществото. Включително на четвъртата власт. Няма нищо по-безочливо от флиртуването със страданието и смъртта“, коментира Огнян Минчев.

Повод за думите му стана изказване на Райчев от по-рано днес. „Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души. Тези хора живеят в страх, затворени в клетка, надяват се да не стане нищо, но ще стане“, заяви социологът в БНТ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ