Каракачанов: Не е нормално България да подкрепя Северна Македония, а те да ни забиват нож в гърба

красимир каракачанов

Защо не? В края на краищата той е един от малкото политици в Македония, които не са използвали груби коментари срещу България. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отговори на въпрос дали би нарекъл Зоран Заев „приятел“. Той каза, че познава проявите на сегашния премиер на Северна Македония и преди политическата му кариера.

Красимир Каракачанов каза пред бТВ, че България е предупреждавала отдавна западната ни съседка да изпълни Договора за добросъседство. Той е категоричен, че нашата страна винаги се е отнасяла с добро към Северна Македония.

„Винаги, когато България прави нещо добро, не се е чуло дори едно „Благодаря“, отбеляза той.

„Когато България каже: „Извинявайте, ама не е нормално ние да ви подкрепяме, а вие да се държите така, те надигат вой. България да ги подкрепя, а те да ни забиват нож в гърба! Извинявайте, министър Захариева се скъса да обикаля и да агитира, а тяхната дипломация зад гърба ни обикаляше и ни злепоставяше“, настоя Каракачанов.

По повод скучая, в който протестиращи искаха да щурмуват централата на ВМРО, той каза, че лично е позвънил на полицията, която се е отзовала.

„Ангел Джамбазки не е хвърлял пиратки. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Но дотогава е счупен прозореца в централата. Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дена. Някой предпочитат да го изкарат лош. Не е хулиган. Той е добро момче, което помага на хората, но защитава собственост на партията, на която е зам.-председател. ВМРО не е певческо дружество, ако някой ни нападне, отговаряме. Някои от тези мирни хора бяха видимо пияни!“, коментира случая Каракачанов.

Според вицепремиера е съмнително и това, че някои от протестиращите са отишли да атакуват централата на ВМРО ден преди България да обяви позицията си за Северна Македония. Каракачанов каза, че не случайно демонстранти са носели петолъчки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ