Правителството обяви кога ще вземе решение за новите мерки

парламент, министри

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им, съобщават от правителствената пресслужба.

Припомняме, че по-рано днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предложи нови ограничителни мерки и продължаване на извънредната епидемична обстановка до края на март следващата година.  Очаква се мерките да влязат в сила от 27 ноември.

Предложенията, които направи министър Ангелов, са за преустановяване на присъствените занятия в училища, стажове в университети, присъствие в детски градини и ясли и в извънкласни форми; преустановяване на спортни, конгресни мероприятия, конкурси, частно организирани тържества; продължаване на забраната за посещения в дискотеки, нощни барове; преустановяване на работата на заведенията за хранене, за развлечения, сладкарници и др., като остане само работата им за доставки по домовете; спиране на работа на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове, с изключение на аптеки, пощи, дрогерии, доставчици; спиране на екскурзии. Не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим, каза още той. Няма да се правят и контролно-пропускателни пунктове в градовете увери той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ