Бенатова се обясни в любов на „Сатаната Мангъров“, хората попиляха застаряващата звезда

7 Dni Bulgaria24.11.2020
миролюба бенатова

В разгара на втория пик на пандемията – журналистката Миролюба Бенатова отново лансира тезите на Атанас Мангъров. Тя публикува негово интервю в профила си във Фейсбук.

„И тезата на Мангъров (интервюто е взето преди обявяване на идеята за мерките). Той е  Сатана и вече е проява на голяма смелост да бъде цитиран. Дали е симпатичен, е друг въпрос. Дали е прав, също. Но да се чуе какво има да каже, все още е част от правото да си инфекционист и да имаш думата“, написа Бенатова във Фейсбук.

 

Фейсбук

 

Решението ѝ, дори в настояващата критична ситуация да промотира позицията на спорния лекар, беше подложено на критики от Фейсбук потребители, на които тя от своя ситуация предложи да не я четат.

 

Фейсбук

 

Друг потребител опитва да ѝ обясни, че „всъщност повечето становища, мнения и прогнози на този доктор се оказаха грешни“.

„Лично проверих интервютата му между март и юни, и ги съпоставих с реалността. При него се наблюдава толкова остро разминаване между прогноза и реалност, че се налага да приемем две възможни причини: 1) некомпетентност във вирусологията, или 2) opinionated wishful-thinking driven bias (изкривяване, базирано на пожелателно мислене и формирано от форматиран възглед)“, гласи коментар по поста ѝ.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ