Кметът на София разкри каква борба води ръководството за Царските конюшни

yordanka-fandakova

Имам един официален профил, той е официално потвърден, с официалния знак. Има много измами в интернет. Информирам хората да не се подведат. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Както БЛИЦ съобщи, вчера тя лично подаде сигнал до ГДБОП за фалшивия си профил във Фейсбук, чрез който се събирали пари за хората в затруднено положение. Имам един официален профил, той е официално потвърден, с официалния знак.

Има много измами в интернет. Информирам хората да не се подведат. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Както БЛИЦ съобщи, вчера тя лично подаде сигнал до ГДОБОП за фалшивия си профил във Фейсбук, чрез който се събирали пари за хората в затруднено положение. Тя коментира и инцидента, който се случи преди дни в Царските конюшни. По думите й най-сигурната защита за подобни сгради е през плана. „За тях той е категоричен.

През 2015 приехме ПУП, в който ново строителство и  надстрояване е невъзможно. Поисках да се даде най-високия статут – за паметник на културата.  В момента там текат дела за продажбата, която бе направена от бившия областен управител. Оценката на комплекса е за 18 млн. лв. Собственикът е поискал втори оценител, така че със сигурност службите ще си свършат работата“, заяви Фандъкова пред Нова телевизия. Тя бе категорична, че строителство на това място няма да се случи. И припомни, че дори и да падне статутът в съда, след три месеца министърът пак може да го върне.

„Това е истинска битка, защото там интересите са много големи“, обясни Фандъкова.

„Всички наши решения се обжалват, всички санкции се обжалват. На Захарна фабрика собственика съм го глобявала 3 пъти по 100 000 лв. За къщата на Яворов съм налагала 100 000 лв. , за къщата на Фингов…”, каза още кметът на София. Според нея собствениците купуват сгради, без да се интересуват, че са културно наследство.

„Ние няма да позволим това да се случва лесно, ще направим всичко въможно, ще се борим в съда. Нашата цел е да не допуснем бъдещо строителство и сградата да бъде запазена във вида, в който съществува“, отсече тя.   По думите й вече 5 сгради паметници на културата са реставрирани, като предстои същата съдба да сподели още сгради.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ