Проф. Димитър Камбуров разказа последните думи на проф. Чирков: Искаше да си тръгва!

Проф. Александър Чирков

Трагичната кончина на големият български медик проф. Александър Чирков бе потвърдена от близкия му приятел, медицинското светило проф. Димитър Камбуров. Топортопедът е сред най-близките хора на легендарният кардиохирург, който си отиде снощи във варненски хотел.

„Чувахме се по телефона последните дни, защото се бях самокарантинрал. Последно се чухме снощи в 20,30 ч“, разказа проф. Камбуров.

Той уточни, че от няколко дни топкардиологът е бил гост на престижен варненски хотел, където снощи е починал.

Последният им телефонен разговор е бил миналата вечер към 20,30 часа, в него проф. Чирков е споделил, че много го боли гърбът. (Това може да бъде и признак за инфаркт, според специалисти – б.р.) „Стори ми се странен, трудно разговаряхме, сподели че има намерение да си тръгва за София тези дни“.

„Човекът, който се грижеше за него, го е оставил към 22,30 ч, към полунощ го е потърсил и след като не е получил отговор, се е върнал в хотела, за да провери здравословното състояние на професора. Така го е открил. Не знаем от какво е починал, но няма връзка с COVID“, беше категоричен проф. Камбуров.

В момента децата на проф. Чирков, които са медици и работят в чужбина, предстои да вземат решение дали медицинското светило да бъде погребано във Варна или да изберат друг вариант.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ