Медицинските сестри разтърсиха страната с думите си за предстоящия локдаун

коронавирус

След Българския лекарски съюз, и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

„Коварната болест продължава да настъпва в целия свят и България не прави изключение. Само за една седмица заболеваемостта у нас се е увеличила със 102%! Средната 14-дневна заболеваемост у нас достигна рекордните 666,5 заболели на 100 000 души население, при средна заболеваемост 250 души на 100 000 души население в европейските страни. В три области в нашата страна броят на заболелите достигна 1000 на 100 000 души население“, напомнят от съсловната организация тревожните данни.

Те посочват, че вирусът се предава лесно, но и мнозина не са спазвали мерките – правилно носене на предпазни маски, спазване на дистанция, ограничаване на контактите.

Многократно се увеличи броят на нуждаещите се от болнично лечение, а дефицитът на медицински специалисти продължава да нараства застрашително. От началото на пандемията у нас се разболяха 4944 медицински специалисти, активните случаи към момента са 2000.

Расте и броят на медицинските специалисти, които заплатиха с живота си в битката да спасят живота на своите пациенти. Всички медици – лекари, медицински сестри, фелдшери, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти работят до изнемога. Мнозина от тях не се прибират с дни у дома, защото няма кой да ги смени и не могат да оставят своите пациенти на произвола на съдбата, посочват от БАПЗГ.

В писмото пише още, че коварният вирус е сред нас и опасността е реална, а зад всяко число стои човешка съдба, стои притеснението и мъката на семействата на заболелите и починалите.

За пореден път призоваваме – помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем! Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека заедно и осъзнато преминем през необходимите ограничения в името на живота, който трябва да продължи!, се посочва в позицията в подкрепа на мерките.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ