Депутати от БСП и ДПС заспаха в парламента, Валери Симеонов ги събуди по неподражаем начин

валери симеонов

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, лидер на НФСБ, който председателства дебатите по Бюджет 2021 в пленарната зала, предприе впечатляваща тактика, за да буди дремещите в залата народни представители с атрактивни забележки.

„Госпожо, Клисурска (БСП), защо поклащате глава така, заплашвате ли ме? Г-н Адемов (ДПС), вече може да започнете да говорите, давам ви думата. (След като той вече говореше от трибуната – бел.ред.), Г-н Гьоков (БСП), оправете си яката, че телевизиите ви излъчват в неприятен вид. Г-н Мирчев (БСП) и г-н Божанков (БСП), сложете си маските, иначе ще ви сполети съдбата на Павел Шопов (Атака)“, бяха репликите на Валери Симеонов, които поразбудиха общо вялото настроение в залата.

Георги Свиленски от БСП обаче скочи на Симеонов с обвинение, че изпуска залата, на което председателстващият обективно и добронамерено призна, че допуска подвиквания, пише ПИК.

В хода на дебатите по предложение на Станислав Иванов от ГЕРБ разискванията в пленарния ден бяха удължени до 20 часа, като от 126 депутати „за“ гласуваха 72-ма, против бяха 44, а 10 се въздържаха.

Както вече писахме, парламентът прие на второ четене бюджета на НЗОК за 2021 година. Бюджетът на НЗОК за 2021 г. е 5. 341 млрд. лв. Първоначалното предложение бе 5.084 млрд. лв., но между двете четения то претърпя промяна. Освен това бе гласувано минималната пенсия да е 300 лева плюс 50-те лева, които се дават на възрастните хора заради извънредната ситуация с COVID-19.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ