Математик събуди България с кошмарни новини: Следващите 14 до 21 дни ще са фатални

Коронавирус, София

Една от основните причини във всички страни да се взимат строги мерки е невъзможността на здравните системи да поемат всички заразени пациенти. Това заяви пред Би Ти Ви математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков на въпрос за новите мерки срещу коронавируса, които се очаква правителството да вземе днес.

„В момента смъртните случаи на ден реално са над 200. Следващата седмица смъртността ще скочи с още 50%. Тази седмица ще имаме нов рекорд ои смъртност“, продължи той.

По думите му от 50 до 100% ще скача смъртността през следващите седмици.

„Българи е на първо място в света по смъртност на милион население. В момента, ако някой почине от Ковид, най-вероятно е това да се случи в България. Това показва статистиката“, отсече експертът.

Според него независимо какви мерки се взимат, смъртността през следващите 14 до 21 дни ще продължава да расте.

„Загубихме хиляди животи. Мерките спасяват хиляди живот“, категоричен е математикът.

„Във всички държави, които въвеждат някакъв вид локдаун, след 14 до 21 дни спадат рязко случаите на новозаразените, оттам намалява броят на хоспитализираните и оттам смъртните случаи“, обясни Петър Велков.

„Митът за Швеция рухна. Там има по-тежки мерки от нашите и много смъртни случаи“, заключи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ