Адвокатът на Бойко разкри колко ужасно е състоянието на арестуваната кметица: Има тумор и й капят зъбите

десислава иванчева

Бившият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше отведена с белезници и окови в болница като най-опасен престъпник. Тя бе задържана заради подкуп от 70 000 евро, получен от бизнесмена Александър Ваклин. Клипът как пристига в болницата предизвика много реакции.

Нещо ужасно и противозаконно виждаме на тези кадри, коментира пред Би Ти Ви адвокат Марин Марковски, защитник на Иванчева, който определи отношението към неговата клиентка като нечовешко. Според него в този случай има опасно нарушение на закона. Интересното е, че Марковски е адвокат и на Бойко Борисов.

Марковски посочи, че Иванчева е с много тежка установена диагноза – тумор в хипофизата, която е доказана и се намира в болницата в затвора. Той каза, че тя приема специфично лекарство, което увеличава стреса. Заради този стрес пък зъбите й започнали да падат. Съсипаха тази жена, казва защитникът.

Това е изтезание, за което трябва да има дисциплинарно наказание и дори наказателно преследване, твърди и бившият заместник-правосъден министър Димитър Бонгалов. Според него този начин на конвоиране е ново изобретение от месец март. Освен това в момента Иванчева е фиксирана към леглото си, тя не може да се движи, каза още той.

Има и двама души на пост, които я пазят, посочи. В инструкцията е посочено, че не само Иванчева, всички вече са подложени на тези изтезания, добави Бонгалов. Друго унижение е, че задържаните ходят оковани в белезници и до тоалетната, а в лекарските кабинети присъстват надзиратели и се нарушава лекарската тайна, разкриха още събеседниците.

Има данни, но няма доказателства, че Иванчева е дала подкуп. Сега като тя е в затвора, „Младост“ се застроява безобразно, включи се Марковски. Според него съдиите трябва също да контролират местата за излежаване на присъди. Когато една инструкция противоречи на закона и на конституцията, тя не трябва да се изпълнява, иначе ставаме държава на ужаса, предупреди адвокатът. В други държави има охрана, която запазва достойнството.

Поне 1000 души минават сега през този начин на конвоиране и ако всеки заведе дело, което ще мине в Страсбург, ще плащаме отново всички, заключи Бонгалов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ