Инцидент с колата на министър Ангелов, голяма птица се заби в предното стъкло

Костадин Ангелов

Голяма птица се е забила в стъклото на автомобила на НСО, който превозва здравния министър проф. Костадин Ангелов.
За инцидента съобщиха официално от Националната служба за охрана, но категорично отказаха да кажат, кое охранявано лице е било в автомобила, пише ПИК.

Неприятният удар е станал днес по обяд на магистрала „Тракия“. Здравният министър е пътувал за поклонението във Варна пред светилото в кардиохирургията проф. Чирков, когато голяма птица се е забила в предното стъкло на мерцедеса, управляван от служител на НСО.

За щастие, не се е стигнало до инцидент и в морската столица автомобилът на Националната служба за охрана е подменен.

Пред журналисти във Варна проф. Ангелов сподели, че България е загубила един от най-добрите си лекари.

„България загуби един от най-добрите си лекари, проф. Чирков. Той беше основоположник на кардиохирургията в България. На такива хора имената им се списват със златни букви на небето, а целият му живот е един учебник, който всеки един български лекар трябва да прочете и да изучава много внимателно.

Той успя в този прагматичен свят по неговия си начин да съумее да вплете в едно име и медицината, и вярата в Бог, за да свърши чудеса на земята. В буквалния и в преносния смисъл с неговата грижа за човешкото сърце той ни остави изключително ценни съвети как да живеем и как да се грижим за себе си. Защото накрая остава само любовта ни.

Говорих с кмета на София, Йорданка Фандъкова, и ще предложа на името на проф. Чирков да бъде кръстена улица в столицата, за да може всички хора, които минат от там да знаят, че това е един велик лекар „, каза Ангелов, цитиран от „Варна24“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ