Приеха депутатът Спас Гърневски в болница

Спас Гърневски

„Симптомите на вируса се появиха в понеделник. Първо, жестоко и изведнъж ме втресе, като при силна настинка. След това ме атакува остра кашлица. Повиши се и температурата, а после дойде хремата“, описа Гърневски, цитиран от „Марица“.

Той си е направил тест и се оказало, че пробата му на коронавирус е положителна. Джипито му е изписала хомеопатични лекарства, за да си подсили имунната система, и препоръчала да постъпи на лечение в болница, тъй като е с придружаващи симптоми – диабет и хипертония, а освен това е на възраст над 60 г.

„Тези две болести – диабет и хипертония – ми са най-голямото богатство, което спечелих от участието си в управлението“, каза бившият кмет. Предпочел е пловдивска болница. „Медицинският екип полага много грижи, но и аз се старая да не си губя оптимизма – боря се“, споделя депутатът.

Температурата му се вдига от време на време, но не е висока.

От началото на пандемията Гърневски твърдеше, че спазва стриктно предпазните мерки и препоръчваше на всички да не пренебрегват правилата, определени от министерството на здравеопазването и Националния кризисен щаб. Разказва, че в София се прибирал с бус на парламента в апартамента, където е сам, а сутринта отивал пак в Народно събрание с кола. Никъде не е излизал, нито е канил гости.

Не е присъствал в парламентарната зала, когато вече имаше симптоми, затова няма необходимост цялата група на ГЕРБ да се тества.

Без симптоми е и съпругата на Спас Гърневски – Донка, но е в карантина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ