Нов жесток удар по Нинова! Фалшификация на документи за смяната на БСП-Пловдив

корнелия нинова

Все още не ясно дали вътрешната опозиция в БСП ще събере сили да събори Корнелия Нинова особно след смазващата и победа на вътрешните избори за лидер на партията. Сигурно е обаче, че Нинова има абослютно всички шансове сама да се потопи. Въпреки, че се закучи регистрацията в съда на новото ръководство на партията, Нинова реши да продължи войната с лидера на червените в Пловдив Георги Гергов, който след вота предложи да работят заедно в името на партията. Явно обаче, че соцлидерката продължава да има дефицит на качества на политически играч. В опит да нанесе удар на Гергов, тя се забърка в сериозен вътрешен скандал. Оказва се, че публикуваната от пресцентъра на партията на 20 ноември информация за Декларация на представителите на Пловдивския областен съвет е фалшива новина, заявиха представители на партията, пише Скандал.

В прессъобщението пише, че оттеглят политическото си доверие от членовете на ръководството на областния съвет и на националния съвет – Атанас Петков, Галин Дурев и Александра Берданкова. Освен това се твърди, че областното ръководство на БСП в Пловдив е свикало нелегитимно учредително заседание на Областния съвет, без кворум за вземане на решения. От пресцентъра на партията заявяват, че зад декларацията стоят членове на Областния съвет в Пловдив и на изпълнителните бюра на Общинските съвети на БСП Карлово, Първомай, Раковски, “Родопи“, Сопот, Съединение и Асеновград, пише медията.

Оказва се, че такава Декларация не съществува и никой не я е видял! Опитът на Нинова по този начин да „отстреля“ хора от партията, които са неудобни, принуди един от засегнатите да изпрати остро писмо на възмущение до самата нея с копие до всички членове на Националния съвет. Галин Дурев отрича да е било свалено политическото доверие от него като заявява, че е разговарял със съпартийците си, които категорично са отрекли да са подписвали подобна декларация. Дурев настоява Нинова да каже кой партиен орган или член на БСП е първоизточник на публикувата в официалната страница на партията информация. Също така той настоява да му бъдат предоставени копия от партийните събрания в изброените общини от Пловдивска област, на които е гласувано снемането на доверието от него.

От този скандал става ясно, че Нинова ще използва всякакви похвати, за да се отърве от противниците си в партията. Лошото е, че не отива на лидера на най-голямата опозиционна партия да използва толкова елементарни методи и да се забърква в интриги на ниво женски хор „Бодра смяна“, коментират нейните съпартийци. Явно капацитетът на новия шеф на пресцентъра на червените Васил Самарски, който е дългогодишен активист на партията в Казанлък, не може да надхвърли провинциялния стил, допълват те.

В същото време Софийският градски съд на два пъти отказва да регистрира новоизбрания Национален съвет, в който Нинова има мнозинство. Това означава, че и новото Изпълнително бюро е извън закона. Причините са сериозни нарушения и неспазване на процедурата по свикването на 50-ия конгрес на БСП. Според Устава датата, часът и дневният ред на конгреса трябва да бъдат публикувани в национален всекидневник, което не се е случило. Освен това от Централата са пропуснали да изпратят покани до всички партийни съвети, което също е нарушение. Корнелия е натоварила с организацията на конгреса верните си пажове Атанас Зафиров и Георги Свиленски. Въпросът вече е във Върховния касационен съд, който ако откаже да регистрира окончателно новото ръководство на БСП, това означава, че ще се запази старият Национален съвет. В него са всички врагове на Нинова. Предвид противоепидемилогичната обстановка е невъзможно свикването отново на Конгрес, защото ще е в нарушение на забраните за струпване на хора. Такъв не може да бъде проведен онлайн, защото не е предвидено като възможност в Устава на партията. Най-рано това може да се случи еветуално януари-февруари, но тогава вече ще сме в режим парламентарни избори. С такива похвати лидерката на БСП се е запътила да управлява държавата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ