Йорданка Фандъкова: Днес взимаме важно решение

Йорданка Фандъкова

От нощта е започнала обработката на пътната настилка в София заради снеговалежа, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. В момента се почистват улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. След като спре валежът на сняг, ще се почистят и кварталните улици. Тя помоли собствениците на обекти да почистят тротоарите пред сградите си, а шофьорите да карат внимателно.

Обмисля се намаляване на работното време на градския транспорт в София, съобщи Фандъкова.

„Повечето хора работеха от вкъщи и нямаше пътуващи в късните часове, затова от „Градска мобилност” предложиха последната линия да е между 22 и 22,30 часа. Преди две вечери бяха преброили в метрото, че на един влак се пада по един пътник. Разбирате, че в тази тежка финансова ситуация трябва да се съобразим, но ще обсъдим“, каза тя.

„Зоните за платено паркиране ще работят. Нямаме намаление на каквито и да е било превозни средства. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи доста голямо струпване и това повече попречи, отколкото помогна“, допълни Фандъкова.

Продължават засилените проверки на СДВР и СРЗИ за спазване на противоепидемичните мерки. Столичния кмет каза, че се следят внимателно пазарите и базарите на открито.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ