СЗО: Вероятността да се заразите с коронавирус, докато карате, ски е минимална

банско 4

Докато няколко европейски държави затвориха ски курортите си, за да спрат разпространението на Ковид-19, изпълнителният директор за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майкъл Райън заяви, че рискът от заразяване с новия коронавирус, докато човек кара ски, вероятно е минимален, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

„Предполагам, че няма много хора да се заразят, докато хвърчат със ските си по пистите“, каза д-р Райън на брифинг на СЗО в понеделник.

Преди СЗО е казвала, че коронавирусът се разпространява много по-лесно навън, защото се носи във въздуха. Ограниченията, наложени за забавяне на разпространението на Ковид-19, затвориха лифтовете в Италия, Франция, Германия, Австрия и на други места, припомня АП.

Д-р Майкъл Райън каза, че опасността от заразяване с новия коронавирус при каране на ски идва от много други дейности, свързани с този спорт.

„Истинските проблеми ще дойдат от летищата, автобусите, които превозват туристите до и от ски курортите, ски лифтовете и местата, на които хората се събират заедно“, каза д-р Райън. Той посочи, че социалните контакти на закрито след каране на ски са особено рискови.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ