Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев се включи в инициативата #ХапкаНадежда в родния си град Стара Загора

Маноил Манев

Старозагорският народен представител от ГЕРБ Маноил Манев се включи в инициативата #ХапкаНадежда, която предоставя храна за лекарите, медицинските сестри и санитарите, които работят в COVID-отделенията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания. От 1 до 31 декември т.г. той е поел ангажимента ежедневно да бъде доставен хляб в тези отделения. Това е поредният жест на Манев в борбата срещу коронавирусната пандемия. Това съобщава областният всекидневник Старозагорски новини.

Припомняме, че по време на извънредното положение отново с лични средства той осигуряваше пакетирана храна на полицаите, дежурящи по КПП-та в родния си град.

Стара Загора се присъедини към инициативата #ХапкаНадежда в края на месец ноември. Понастоящем храна са предоставя на общо 60 медицински лица – нашите „ангели в бяло“, както ги наричат местните организатори от Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Милка Колдамова.

Средствата се осигуряват единствено и само от местната общност, а доставката до COVID-отделенията се осъществява от доброволци.

До сега в инициативата са се включили фондация „Христофор Бунарджиев“, фирма „Куманови“, ресторант „Сръбска скара“, а индивидуални дарители са осигурили близо 2000 лв.

Освен Маноил Манев инициативата бе подкрепена и от други двама негови колеги-депутати от ГЕРБ – Емил Христов и Радостин Танев. В началото те дариха лични средства, а Танев се включи и като доброволец в доставката на топлия обяд за медиците.

„Няма малки и големи дарители, има големи и златни сърца!“, споделят старозагорските организатори на инициативата, чието продължение обаче зависи от бъдещи дарители. Затова отправят и апел към местната общност за подкрепа.

Собствениците на заведения с кухня и желаещите да дарят дълготрайни опаковани продукти могат да се свържат с Милка Колдамова на тел.: 0887 193 042.

Желаещите да направят парични дарения могат да сторят това по банковата сметка на Обществен дарителски фонд – Стара Загора:

Първа инвестиционна банка, клон Стара Загора

IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D

Банков код: FINVBGSF

основание: храна за медиците

Допълнителна информация, в това число и за договори за дарение може да бъде получена на тел.: 0884 842 933.

„Сигурни сме, че ще успеем заедно, обединени от признателността ни към персонала на първа линия. А хапката е най-малкото, което можем да направим за тях!“, категорични са старозагорските организатори на #ХапкаНадежда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ