Драмата на Сашка Васева е зловеща: Ослепявам, скоро няма да мога да видя децата си

сашка васева

„С дясното око съм на 100% сляпа, а с лявото всичко ми е в мъгла. Страх ме е от мрака. Страх ме е за децата ми, които не заслужават такава съдба на майка си.“

С тези тежки думи започна изповедта си пред „България Днес“ ретролегендата Сашка Васева. От повече от година певицата има проблем със зрението си, като напоследък състоянието й се влошило.

„Имам атрофия на зрителния нерв, което е нелечимо заболяване. Очертанията на места и предмети ми се сливат. Трудно ми е дори да слизам сама по стълбите. Дъщеря ми ми помага да си чета съобщенията във фейсбук, където почитатели ми пишат, за да ми окажат подкрепа“, призна за тревогите си Сашка.

И допълни: „Виждането ми не е свързано с това да сложа очила и да се реши проблемът. Очите ми се замъгляват вследствие на запушени кръвоносни съдове към очите ми. И тогава ми се наложи да се изправя пред съдбата на незрящите хора. Имам упорит характер и не се отказвам да вървя по-улиците, макар и да се спъвам, и веднъж се блъснах в една забързана девойка, която в бързането си не ме погледна дори и ме наруга. Тогава аз и отговорих: „Извинявам се, но не виждам с очите си“, а тя отвърна: „Сложи си очила, ма!“ Отминах тъжно и си казах на себе си: „Как да сложа очила на слепите си очи?“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ