Задава ли се ВЕРТОЛЕТ-ГЕЙТ? Радев не успя да пробута изтребители “Грипен”, сега пробва с вертолети

румен радев

Една стара мъдрост гласи, че ако човек се поучи от своя грешка е мъдър. Ако я допусне пак е глупав. А ако я потрети вероятно е получил комисионна. Няма друго обяснение за поредния грандиозен скандал, който президентът Румен Радев и ченгеджийско му обкръжение са на път да създадат.

Едва три години след неуспешния опит на получилия безконтролната власт на служебния кабинет Радев да пробута на бившите си колеги от авиоотрядите летящите каруци “Грипен”, вчера избраникът на Решетников по най-левашки начин се издаде, че ни готви ВЕРТОЛЕТ-ГЕЙТ. Заедно с мозъчния си тръст той предложи ни в клин, ни в ръкав създаването на система за спешна медицинска помощ … по въздуха чрез хеликоптери. Едва ли в цялата му раздута администрация, наброяваща над 200 души, не се е намерило някой, който да информира зеления чорап, че в най-скоро време държавата ще закупи 2 вертолета-линейки.

Бутафорните действия на преЦедента Радев накараха редица експерти да се усъмнят. От справките на някои от тях се вижда, че “Грипен” имат специално производство на хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздуха! Оттук-нататък едва ли за някого ще е изненада, ако Радев или приближените му партии (БСП, ДПС, ДеБу, Има такъв народ, Изправи се.бг и бъдещият проект на “Отровното трио”) “модернизират” нашата авиация с любимата марка на Радев, ако получат властта на изборите. Очаква се от баснословната комисионна да се облажат всички изброени формации, като без съмнение лъвският пай ще отиде за най-верния лобист на “Грипен”.

Всички помним как на последното си правителствено заседание, под натиска на началника си от Дондуков 2, служебното правителство на Огнян Герджиков класира именно изтребители на шведската “Грипен” на първо място и директно възложи на военното министерство да преговаря за тях. Решението бе взето на тъмно, без никаква публичност на ценовите параметри на всяка една от офертите.

„Vestonosec.net“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ