Един от убитите във Варна е чужденец, жертвите са били покосени с картечен пистолет

Полиция, Крими

Двойно убийство и последвало самоубийство е водещата версия, по която работят криминалистите във Варна, след като в апартамент в центъра на града бяха открити три трупа.

По първоначална информация една от жертвите е чужденец – мъж с кипърски произход. Той и другите две жертви – млади мъж и жена на видима възраст около 25-30 години, бяха открити в апартамент на първия етаж на ул. „Македония“ 105 в центъра на Варна.

Живеещи в блока са чули няколко изстрела. Съседка разказа, че жилищет е собственост на шведски гражданин, предаде БНТ. В него е имало наематели, а комшиите често подавали сигнали в полицията заради шумните партита в апартамента.

В момента полицията извършва оглед. Обстоятелствата още се уточняват. На място са окръжният прокурор Красимир Конов и старши комисар Даниел Пашов-директор на Областната дирекция на МВР във Варна.

Смята се, че убийството е извършено от единия мъж, а мотивът е любовен триъгълник, съобщи „24 часа“. Оръжието, с което е извършено престъплението, е картечен пистолет. Засега от МВР не съобщават модела му, но най-популярното оръжие от този тип са чешките CZ Scorpion.

С оръжие от този модел и марка бе убит бизнесменът Петър Христов.

От Варненската окръжна прокуратура ще дадат брифинг по случая, като предстои да бъдат направени съдебно-медицинска и балистична експертиза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ