Каракачанов попиля Мая Манолова: За отбраната да пита мъжа си под завивките!

Красимир Каракачанов

Първо, не сме казали окончателно „Не“ на Северна Македония. Ние сме държавата, която винаги е помагала на Македония – ние първи ги признахме, помагали сме финансово, по време на югоембаргото, помагали сме и военно. Но какво сме очаквали? Едно нормално, колегиално отношение – като между две държави, които говорят на един и същи език, които се разбират без преводач. Какво получихме – едни задкулисни игри, по-прикрити или директни претенции по отношение на т.нар. македонско малцинство, включително и глупавата претенция в Благоевградско да се изучава т.нар. македонски език. Едни глупости, родени в нечия коминтерновска глава. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Целият свят по времето на Средновековието е наричал цар Самуил български цар, обаче сядаш с колегите от Скопие и те започват да се инатят като магаре на мост. Историята е точна наука. Утре можете да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс“, коментира още той.

Каракачанов подчерта: „Ние не възразяваме хората в Македония да се наричат както си искат, но това не може да става за сметка на открадната идентичности и възпитаване на омраза към българите – вътре в Македония, в България, към самата България. Но къде са правата на хората там, които наричат себе си българи“.

Вчера македонският премиер изброи кои са „засегнатите“ народности в Македония. Но той изброи ли българите там? Политиците в Скопие смятат, че могат със старата югославско-коминтерновска политика могат да влязат при другаря Тито или Брежнев и да решат въпросите си. Да, но сега не става така.

Каракачанов отбеляза, че в свъята 125-годишна история ВМРО винаги е защитавала българската историческа правда и българския национален интерес. „Писачи и драскачи с идеята да клекнем и предадем идентичността си, е имало винаги. Сегя накакви хора искат да направят уж либерална България. А мястото на ВМРО е да защитава българщината. Конюнктурните задачки, спускани отнякъде, ще минат и заминат. Ние трябва да гарантираме: прекратяване езика на омразата“, подчерта той.

Лидерът на ВМРО сподели, че е получил стотици поздравления и есемеси от българи в Македония за последователната им позиция.

Красимир Каракачанов отговори като министър на отбраната, че и с новото американско правителство ще продължи активното сътрудничество, но с уклон – интересът на българската армия.

„Що се отнася до приказките на Мая Манолова – тя е пред избори. Преди да се изкаже по някоя тема, я съветвам – първо в леглото сутрин да поговори с мъжа си. Той беше един от малкото хора в левицата, които подкрепиха сключването на договора за Ф-16. Ами тя не си ли говори с него под завивките – дали имаме нужда от модернизиране на армията. Да ми приказваш подобни неомарксистки щуротии – как нямало нужда да даваме пари за армия и полиция… Кой от всичките тези критикари казаха къде и как да дадем парите „на хората“ – да ги раздаваме с пликчута? Глупости! Аз искам от тях да кажат как да развием икономиката. Нека те знаят, че ние 2020 ще завършим с приходи от армията в българския бюджет. 374 милиона от нашия бюджет ние предоставихме на разположение за покриване на мерките за пандемията. Аз държа на армията и ще се боря докрай тя да бъде уважавана в обществото и да получи всичко, което се полага на всеки защитник на обществото“, коментира емоционално министър Каракачанов. Той обясни, че армията на е ощетена от никой договор.

„Подобни кречатала, които плямпотят глупости, за да се харесат на избирателите, на практика демотивират военнослужещите. Този грозен популизъм, характерен за този ултралиберален марксизъм, аз не го споделям. Госпожата, щом толкова е компетентна по темата, да дойде тука и да си поговорим малко. Ако не, да пита мъжа си“, заяви Каракачанов.

Той не скри възмущението си от НПО-тата, които целенасочено провокират устоите на традиционното християнско семейство и възпитанието на децата – „не заради любов и грижа, а заради парите, които получават“. „Защо трябва да се съобразявам със 7 НПО-та? Кой ги е избирал за нещо? Те са се явявали на избори като мен и моите колеги? Айде, стига с този смешен фалшив плач!“, заяви емоционално той.

„Аз не съм против никого. Аз съм българин и искам да гарантираме българскя национален интерес. Що се отнася до 24 май – вижте историческите факти. Това е азбуката, създадена по време на българския цар и това историческа заслуга на българската нация. Ние сме я дали на славяните и това са историческите факти. И е хубаво, когато ние в България празнувме светите братя Кирил и Методий и техните ученици, е хубаво целият свят да знае и признае това. Така че нека имаме своето самочувствие, а не да слушаме какво ни говорят някакви си  НПО-та и разни гащници от Европа“, заяви Красимир Каракачанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ