Кубрат Пулев тотално се изложи

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев се изложи. И не – не защото снощи загуби от Антъни Джошуа. Загубата е естествена част от спорта, а тази на Кобрата трябва да се коментира преимуществено от боксовите експерти. Феновете винаги ще изпадат в двете крайности, но все пак подигравките към него са изключително грозни. По принцип мачкането на падналия е много грозно и недостойно.

Включително поведението му преди мача не е укоримо. Заканите и малко, или пък много цирк, съпътстват почти всяко такова боксово шоу.

Кубрат Пулев отново се изложи с поведението си след края на мача. Той, както бе и след мача с Владимир Кличко преди доста години, не показа уважение към победилия го опонент. “Запомни кой съм аз“, каза нашият на британеца. Ако излезем и извън това, че очевидно Пулев не се държи както трябва след загубите си, Джошуа няма с какво да го запомни като по-специален съперник. Просто поредният му нокаут. А българинът трябваше да му стисне ръката и да признае неговото категорично превъзходство.

Днес разбираме, че Кубрат Пулев преболедувал коронавируса преди мача с Антъни Джошуа. Не искал никой да знае преди мача, но го казва след мача в стил: “Аз не че се оправдавам, ама…“.

Цялостно не се прави така, независимо от това какви са били клаузите в договора. И не е нужно да си на висотата на Пулев като спортист, за да можеш да го констатираш. Не може, чисто по-български, винаги да има нещо странично, което да ти е попречило, а накрая, след като загубиш, да не се преклониш пред майсторството на твоя съперник. Никак, ама никак не е добре това, че хората, които трябва да са за пример на обществото ни, демонстрират лошите му черти на събития, които са на толкова високо ниво.

А доколкото спортното достойнство на Кубрат Пулев – само адмирации. Не сме имали и е твърде вероятно да нямаме скоро претендент за световната титла по бокс в тежка категория. Като се вземе предвид и тотално неадекватната политика към спорта в България, неговите лични усилия да стигне там, където е, трябва да се ценят. Тези на брат му Тервел също.

Автор: Петър Здравков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ