Георги Марков предаде правен урок на обитателя на „Дондуков“ 2: Ако Радев насрочи изборите за 28 март, ще му се наложи да ги пренасрочи

Румен Радев

По случай 65 г. от присъединяването на България към ООН президентът Радев гръмогласно заяви: „Повече от всякога светът се нуждае от колективна мъдрост“. Това за света е добре, а България не е ли част от света?! Кога друг път, ако не сега, страната се нуждае от колективна мъдрост, а не от мъдростта на Мангъров. И кой друг, ако не президентът, трябва малко от малко да се опита да олицетвори единството на нацията и нейната мъдрост.

Това попита в профила си във Фейсбук депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков.

Според него, Радев все още не е осъзнал, че се намираме във война. Вместо това, той се юрнал да насрочва и посочва дата за парламентарните избори догодина. Обитателят на „Донкуков“ 2 се е влюбил в дата 28 март, без да се е консултирал с нито една партия.

Ето какво още написа бившият конституционен съдия: 

Нима държавният глава на България продължава да мисли, че не сме във война, че хората умират не от коронавирус, а заради управлението на Бойко, и че може да се оправим по мангъровски с чайче и аспирин. Да отскочи до ВМА, до Пирогов, нима не е чул, че тук и там хората започната да скачат от прозорците. Що не звънна на най-опитния политик в Европа и канцлер на най-богатата държава – Ангела Меркел (за пръв път я видях в Бундестага да не е на себе си и със стиснати юмруци да удря по масата, притеснена от мора преди началото на астрономическата зима).

Нима Радев не е разбрал, че Коледата няма да е весела, а ще е Коледа с маски?!

Държавният глава отказа да говори с партиите независимо, че по Конституция те изразяват политическата воля на гражданите и заяви, че изборите трябва да са на 28 март – в разгара на чумата. Той говореше само с хората от площада, ама Бабикян, Минекян и Хаджикян свиха знамената, няма въстание, няма я на площада и Райна Княгиня (Мая).

Ами, тогава, по стар народен обичай, да пита Иванчо от улицата: „Кажи, мойто момче, тази година по време на първата вълна на чумата – март, април и май, кой месец беше с най-малък брой заразени и починали? Ванчо ще му каже: „Май месец, бате Румене“.

Ако Радев насрочи изборите за 28 март, още в началото на същия месец, ще му се наложи да ги ПРЕНАСРОЧИ. Няма как да се прави предизборна кампания посред зима и в разгара на чума. За съжаление, Европа отсега е заприличала на погребална агенция, а ваксините закъсняват – може ли да ги пренасрочи?! Българинът всичко може, стига да му се възложи, казваше Радой Ралин. А на Радев ще му се наложи. Така и чл. 4 от Изборния кодекс, и конституционните срокове ще бъдат спазени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ