Как меракът на Карбовски за Мегз му коства кариерата и тлъстата заплата в Би Ти Ви

Мартин Карбовски

Три години, след като разследване на „Ню Йорк Таймс“ разобличи известния филмов продуцент Харви Уайнстийн в множество случаи на сексуално насилие, поставяйки началото на поредица от подобни обвинения и срещу други известни личности, и България се разписа с първия подобен случай. Мартин Карбовски стана първата популярна личност, която пада жертва на известното в цял свят движение #Metoo, обединяващо милиони лични и болезнени истории на сексуален тормоз.

Журналистът ще се прости с доходоносната си позиция на водещ в предаването „Карбовски: Втори план“ по Би Ти Ви, а новината, че медията няма да поднови договора му от 1 януари 2021 г. идва само месец и половина след секс скандала с известната дизайнерка, риалити звезда и редовна негова гостенка Миглена Каканашева-Мегз.

В началото на ноември тя направи шокиращи разкрития във Фейсбук. Каканашева публично обяви, че тв водещият я е изнудвал за секс, за да продължи да излъчва предаванията с нея. Позовавайки се на признания на самия журналист, Мегз поясни, че по тази схема на телевизионен ефир в праймтайма са се радвали също така и някои плеймейтки като Нора Недкова и Михаела Тодорова.

„Поради тази причина вече няма да видите мои предавания при него, защото аз не духам за слава. Ще кажа и още – човек, който всяка седмица говори от национален ефир за морал – е гнил отвътре, вечно пиян и дрогиран“, заяви смело Мегз.

Още един съществен детайл от скандалните разкрития на дизайнерката със сигурност e повлиял за решението на новото ръководство на Би Ти Ви в лицето на чешкия милиардер Петр Келнер и главния изпълнителен директор Любош Йетмар да се откажат от услугите на Карбовски. Каканашева сподели също така, че когато се напие, Карбовски се хвали колко пари взима от президента, за да руши имиджа на държавата.

„Лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян – колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава“, призна Мегз.

Новите собственици на Би Ти Ви искали да изчистят името на медията, която от началото на годината не крие своите топли отношения с подсъдимия бизнесмен Васил Божков, спонсорирал подклажданите от Румен Радев протести срещу правителството. В телевизията били възмутени от разкритията на Каканашева, че техният журналист е взимал пари от Радев, за да громи Борисов и кабинета му.

Автор: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ