Нейнски и съпругът й лежали в болница в Анкара, изкарали тежко коронавируса

Надежда Нейнски

Българският посланик Надежда Нейнски и нейния съпруг са проболедували тежко коронавирусната инфекция. Това разказа пред Дарик радио самата Нейски.

По думите й, тя и съпругът й Светлин  са лежали в болница в Турция след като състоянието им се влошава. Прекарват седмица в болнично заведение в Анкара, но без да са лекувани с вентилация с кислород.

„Бяха тежки дни и за двама ни“, каза посланикът ни и допълни, че е била впечатлена от цялостната организация на системата.

„Няма значение дали си  най-обикновен човек, дипломат или министър – за всички се прилага една и съща процедура и тя се следва много стриктно“, разказа още тя.

В Турция всички носят маски, тъй като санкциите са много високи. През уикендите работят само магазините от първа необходимост.

Заведенията не работят много отдавна, почти всички ресторанти са се организирали и извършват доставка, обясни мерките в съседката ни Нейнски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ