Цветанов се чуди за коронавируса: Поиска аутопсия на всички починали от заразата у нас

30

Оправдаване и противоречие – това видя председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в думите на здравния министър по Дарик радио вчера.

Проф. Костадин Ангелов заяви, че коварното на коронавируса е, че цитирам: „Когато този вирус се залепи, образно казано, за един човек, който има хронично заболяване, то усложнява протичането на хроничното заболяване и води до причина за неблагоприятния изход“. Според Цветанов обаче това не е точно така. Също по Дарик, той обясни, че не може тези заболявания да са причина за увеличена смъртност, защото – „аз имам доста познати в страната, които загубиха живота си, без да имат съпътстващи заболявания. Това е противориво и трябва да има аутопсия на всички тези случаи, за да може да говори за статистика“.

Цветанов коментира и плана за ваксинация като заяви, че нямало необходимата информация, за да могат гражданите да направят своя информиран избор. Той отново повтори, че трябва да се свика Консултативен съвет по национална сигурност при президента. Така можело парламентарни групи и лекарски екипи да си дадат мнението и да взимат най-правилното решение за провеждане на избори, което да не застраши здравето на хората.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ