Извънредно! Обявиха бедствено положение в Пловдивско! Тежка техника спасява региона…

полиция

Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров обяви бедствено положение в седемдневен срок, считано от 16 ч. на 2 август. Решението за това бе взето на извънредно заседание на Щаба за защита при бедствия, а причините са няколко: преливането на участък от река Чая на територията на Община Садово – землища на Садово и село Катуница, в Община Родопи, в землището на село Ягодово, пропадането на пътя за село Добралък, в община Куклен и активизиралите се свлачища по пътя Асеновград – Смолян, предава Нова телевизия.

Бедствията са в резултат от проливните дъждове, които повишиха нивото на река Чая и тя не можа да бъде удържана от дигата в района на село Катуница, строена през 50-те години на миналия век.

В момента там работи тежка техника и се насипва едроломен камък, като целта е незабавно възстановяване на съоръжението. В по-дългосрочен план се предвижда изграждането на нова дига.

Пътят до родопското село Добралък пък е пропаднал на 4 км от селото и достъпът е скилно затруднен. там няма засегнати къщи и бедстващи хора, но няколко квартала на селото са непроходими. В момента се обрушва скатът, за да бъде разчистен пътят. Възстановено е електрозахранването.

Пътят Асеновград – Смолян в четвъртък остана затворен за часове заради паднали скали в района на Бачково. По-късно беше отворен за движение, а след това – отново блокиран, тъй като свлачището отново се активизирало. Колите се пренасочват през Кричим.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ