Тотален обрат! Корумпираната Иванчева удари по масата: Ще съди България в Страсбург заради оковите които й сложиха…

десислава иванчева

Десислава Иванчева ще съди държавата в Страсбург заради оковите, с които беше заведена в болница. Обвинената в корупция кметица на кв. „Младост” многократно е искала да напусне ареста заради влошеното си здраве, предаде Би Ти Ви.

Оковите на Иванчева са унизителни и в противоречие с Конституцията, твърди адвокатът ѝ Марин Марковски. „Това нечовешко отношение към Иванчева е противозаконно”, категоричен е той.

Така се конвоират само особено опасни престъпници, каза бившият съдия в Европейския съд по правата на човека Здравка Калайджиева. „Няма с какво да бъде основано оковаването на една жена, която на всичкото отгоре е болна и не е особено тежка и силна. Изглежда в момента се обосновава усърдието на властите и се показва на обществото колко властите се стараят да избегнат евентуално бягство”, посочва тя.

От правосъдното министерство казват, че от 2013 г. прилагат стандарти при конвоирането на всеки арестант, а не само на Иванчева.

„Що се отнася до твърденията, че това е изтезание – те са напълно безотговорни. Това е част от обективните мерки за сигурност и охрана”, категоричен е Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

От министерството твърдят, че заради тези мерки през последните пет години само двама затворници са избягали от болнични заведения. Експертите обаче припомнят, че ако Иванчева осъди държавата в Страсбург, обезщетението ще платят данъкоплатците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ