Лоша новина връхлетяха Кобрата 2 дни преди Коледа

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа получиха неприятната финансова новина от британската телевизия „Скай Спортс“, която излъчваше мача им за световните титли във версии WBA, WBO, IBF и IBO. Очакванията бяха, че сериозен зрителски интерес ще повиши финансовите параметри на двамата боксьори, които взеха по-ниски хонорари заради пандемията от коронавирус.

Както е известно, Джошуа получи над 10 милиона паунда, а Кобрата взе по-малко от половината от тази сума. Надеждите, че приходите от платеното излъчване на мача може да повишат хонорарите, обаче не се оправдават. Според предварителните си разчети, „Скай Спортс“ е отчел 600 000 абонати за услугата pay-per-view за битката между Ей Джей и Пулев на 12 декември.

Британските зрителите плащаха по 24,95 паунда, за да гледат големия мач. Сумата беше същата като абонамента за реванша на Джошуа срещу Анди Руис през 2019 г.

След окончателното отчитане бройката от 600 000 абонати може да стигне и до 700 000. Това обаче е значително по-малко от очакваното, тъй като до зала „Уембли Арена“ бяха допуснати само 1000 зрители. Предполагаше се, че това ще предизвика по-сериозен интерес към телевизионното предаване.

До това явно не се стигна, тъй като бройката, платила си да наблюдава битката по телевизията, е наполовина по-малка от рекордните 1,6 милиона, които са гледали реванша между Джошуа и Руис.

Интересното е, че Ей Джей държи първите три места в класацията за най-гледани мачове чрез pay-per-view. Втората позиция е за двубоя му с Владимир Кличко през 2017 г. – 1,5 млн. абонати. На трето място е битката на Джошуа с Джоузеф Паркър (2018 г.), който е отчел 1,45 милиона абонати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ