Заплашиха Слави Трифонов със съд! Дългия сериозно си навлече гнева на…

Слави Трифонов

Слави Трифонов сериозно разгневи феминистките, които се борят за правата на жените в България, научи HotArena. Те забелязаха, че в екипа на Дългия представителките на слабия пол са персона нонграта. Дамите се назначават на работа само когато няма желаещи мъже, които да заемат позициите им. Дори и бегъл поглед над „Шоуто на Слави” показва, че жените трудно се добират до най-желаните и добре платени работни места там. В „Ку-ку Бенд” например няма нито една дама, като се изключат двете вокалистки, чиито гласове са нужни за проектите на Трифонов и няма как да бъдат заменени с мъжки, писа „Уикенд“.

Нито една жена обаче не е стигала до място на инструменталист при положение, че в България има много добри музикантки, а бендът е достатъчно голям, за да намери място за поне една от тях.

Подобно е и положението в екипа на сценаристите. От общо 16 души щатен състав там има само една жена – Лора Димитрова. На нея в Шоуто се гледало като на бялата лястовица. Тя от години работела при Слави, но нямало никаква надежда да се нареди сред шестимата отговорни сценаристи – Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев, Александър Вълчев и Драгомир Петров. „Не че не я бива в работата, просто не е мъж”, смятат служители в предаването.

Те твърдят, че шоуменът от Учиндол назначавал жени само на най-нископлатените и непрестижни позиции – секретарки, гардеробиерки или гримьорки. Най-доброто, до което една дама може да се добере, освен ако не спи с него или не го познава от години, било работа в екип „Гости”. Там обаче нямало кой знае какви възможности да растеш в кариерата. Оставаш си само с общуването с пиари и подготвянето на въпроси към гостите в предаването. За сметка на това работата била от тъмно до тъмно, на нея не се гледало като на особено квалифициран труд и съответно – стояла в дъното на таблицата със заплатите.

Позициите в творческия състав на шоуто били запазена мъжка територия.

В същото време Слави не се притеснява дори в ефир да дава воля на сексистките си настроения. Той често коментира гърдите на певиците си, краката на танцьорките в балета си, да не говорим за външния вид на дамите, които кани в шоуто. „Това е сексизъм в чист вид! Странно е защо СЕМ допуска подобно нещо?”, чудят се родните феминистки. Пред „Уикенд” една от техните организации разкри, че проверява възможностите за търсене на съдебна отговорност от Трифонов за половата дискриминация в екипа му.

Защитничките на женските права все още не могат да му простят меко казано зверското отношение, проявено преди време към актрисата Албена Михова. Тя бе част от актьорския състав в първите години на шоуто му. Когато обаче забременя, Трифонов не се притесни да я остави без работа. Понеже я е държал на граждански договор, тя не е взимала и пари за майчинството си.

Приятели на Слави обаче оборват съмненията на феминистките. Те посочват, че продуцент на предаването е жена – Диана Младенова, която от 5 години е дясната му ръка и вече дори е съдружник в компанията му. В бенда пък години наред свиреше перкусионистката Лили Йончева, която внезапно избра да емигрира в Лондон.

„Атмосферата при Трифонов е напрегната, там цари железен ред и дисциплина. Плаща добре, но се бачка яко. Жените просто не издържат на това темпо, не че той е сексист”, обясняват колеги на Слави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ