Защо ВМРО излиза ненадупен от сватбата си с ГЕРБ?

бойко борисов, красимир каракачанов

През годините много партии се опариха от Бойковия!

ГЕРБ на практика така живееше, като богомолка. Чифтосваше се с някой коалиционен партньор, одупваше го къде со зор, къде со кеф и накрая го изяждаше. А когато после го изкараше през задния двор, от него не ставаше нищо.

Така бяха одупени и АБВ-то на Георги Първанов и ДБГ-то на Кунева, и Реформаторите, и костовистите, и бойкикиевците. Всички днес подсмърчат на площада и искат да се обединят. Обединява ги онази болка отзад от сватбите с ГЕРБ.

Имаме обаче новина! За първи път някой ще излезе от брака с ГЕРБ ненадупен. Нещо повече, ВМРО успя от позицията си на малък коалиционен партньор да постигне всичките много големи неща в програмата си! Постигна го не с навеждане, а високо изправен и заявяващ на глас позициите си.

Нещо, което не направиха нито Бойкикиев с реформата си, нито Калфин с неговата, нито никой! Сефте някой се „ожени“ за ГЕРБ, а всичко по предрбачния договор бе изпълнено.

От януари стотици хиляди български пенсионери ще са два пъти по-имащи отколкото преди 4 години!

Българският език си е на българите!

България е наистина ДОСТОЕН член на ЕС и може да прави с досадници като Македония това, което иска, а не онова, което и наредят!

Българската войска е по-силна отвсякога този век!

„Умря“ вечният длъжник, прехранващ иначе с мъките си десетки полазили го хиени.

И още, и още, и още…

Някога, когато се коалираше с Бойко Борисов, Красимир Каракачанов обяви, че го прави на принципна позиция. И изброи приоритетите, заради които влиза във властта. Мнозина тогава му се смяха. Иронизираха го. Чакаха го да заеме ролята, овакантена от буфосинхронистите Христо Иванов, Лукарски, Москов.

Днес Каракачанов може да излезе пред същия този хор и да му запуши устата. Защото всичко, заради което влезе в изпълнителната власт, вече е изпълнено!

Защо Каракачанов успя!? Защо там където се провали любимият президент на Бойко – Георги Първанов, Воеводата оцеля? Защо трябваше да му пришиват торбички „Била“, за да го омаскарят, когато преди него други като генерал Гном, Куневица и т.н. без допълнителен декор си изглеждаха смешни?

Ще ви върна към далечната вече 2006 година.

Пред пресния кмет на столицата Бойко Борисов се появи неочакван проблем. Цял „Илинден“ скочи срещу кметския наместник Георги Савов. Лична мисирка на Стефан Софиянски. На Борисов не трябваха войни по онова време, а и на всеки ъгъл в столицата имаше по някакъв назначен с усимвка от Софиянски общинар, който можеше да подлее вода на Бойко. А на един прохождащ кмет, толкова му трябва.

Тогава Борисов много странно отиде на среща с протестиращите с Красимир Каракачанов, по онова време депутат. Странно, защото лидерът на ВМРО стоеше далеч от мазната кохорта, преяждаща със славата на набиращия рейтинг Борисов. И на срещата с недоволните „илинденци“ Каракачанов каза нещо от рода на: „И г-н Борисов знае, и аз знам на кой е човек вашия кмет. Вие също знаете. Но не го ли махне г-н Борисов сега този кмет, утре няма да може да махне никого. Защото веднъж вече се е навел под тежестта на „човек на…“.

Малка подробност.

По онова време Каракачанов беше коалиционен партньор в парламента на Стефан Софиянски, чийто кмет изгоря… Няма как Бойко Борисов да не си е научил тогава един от първите уроци в политиката. И няма как да е забравил кой му го е преподал.

Та затова ВМРО и Каракачанов днес успяха!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ