Бунт пред общината! Недоволни от неизпълнени обещания излизат да търсят сметка от кмета!

largehole

Жители на Константиново ще проведат мирен протест пред сградата на Община Варна с настояване за укрепване на дерето в селото и ремонт на разбитата от порои улична мрежа.

„Ще се съберем, въпреки правените в някои медии внушения, че в село Константиново е започнал ремонт на улиците и че дерето се почиства редовно. „Ремонтът на уличната мрежа“, т.е. няколкото запълнени дупки при „отпуснати 150 000 лева – три пъти повече отколкото през миналата година.“, според Т. Тимов – нач. отдел „Инженерна инфраструктура” към Община Варна, започна на 26.07.2018г. и завърши на 31.07.2018г. След наводнението от 2016г. почистване на дерето  е правено „редовно“ само веднъж – през 2017 г. „Ремонтът на уличната мрежа“ започна, всъщност, два дни след подадено от наша страна уведомление до Община Варна за насрочен протест на 03.08.2018г. и само ден след получено писмо от Мая Манолова – омбудсман на републиката. В последното аргументирано се подкрепят исканията ни като основателни и се иска от кмета Портних да проучи проблемите и се ангажира със срок за разрешаването им. Т.е.  „ремонтът на уличната мрежа“ (кърпежът на дупките – б.а.) няма нищо общо нито със същността на проблема, нито пред вид няколко годишните ни напразни усилия да бъдем чути е плод на добра воля или някаква форма на управленска далновидност”, обясняват засегнатите.

Те настояват за укрепване на изровеното след наводнението от 2016 г. отводнително дере на селото, за изграждане и възстановяване на неремонтираната от години и напълно разбита след наводнението инфраструктура – улици и мостове, както и за изграждане на мръсна канализация в селото.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ