Откриват модернизирания транзитен газопровод за Турция

Маршрут Зимница - СОГ Лозенец

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще въведе в експлоатация разширението на транзитния газопровод за Турция (лупинг). Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се реализира с цел повишаване на сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа на „Булгартрансгаз“. Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система, определен за проект от общ интерес от Европейската комисия.

Обектът ще бъде открит в 12:00 часа.  На събитието ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД г-н Владимир Малинов, представители на изпълнителя „Главболгарстрой“ ЕАД и други. За участие в събитието са поканени и министър-председателят на Република България Бойко Борисов, както и министърът на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Фатих Дьонмез.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ