Шефът на „Градски транспорт“ обясни за закъсняващите автобуси и неработещите климатици

36625081_1577859245658966_1658275572926644224_n

Ремонтите, които текат във Варна, създават огромни затруднения, обясни шефът на фирма „Градски транспорт“ Варна инж. Злати Златев.

„Много често граждани от квартал, където няма ремонти, се жалват, че автобусите закъсняват. Но те пропускат това, че този автобус в такъв квартал навлиза от място, където има ремонти и където стават големи задръствания. Автобусът като закъснее там няма как да се върне навреме. Отделно имаме проблеми с климатиците в автобусите пак поради ремонтите. Защото запрашеността в града е по-голяма и трябва климатиците периодично да се почистват. От тази запрашеност се получават проблеми със силното обдухване на климатиците. Поръчали сме и нови колянови филтри, подменяме поетапно. Има и други проблеми. Имаме маршрути, които не могат да се изпълняват. Например по бул. „Христо Смирненски“ задръстванията са огромни и за 30 минути автобусът изминават 1-2 километра и това се отразява на изпълнение на разписанието“, обясни Злати Златев.

Той уточни, че новите автобуси, които бяха закупени, всеки ден се пускат по различни линии, за да няма ощетени граждани. Златев обясни и как се разглеждат жалбите, които постъпват в „Градски транспорт“.

„С моя заповед жалбите отиват в комисия, където има и юрист, представител на звено „Водачи“ и представител на звено „Кондуктори“. Когато те разгледат конкретния случай то стига с предложение за решение до мен и аз издавам становище как да се процедира. Най-често жалбите са за това, че автобус не е спрял на дадена спирка, което по закон е задължително. Имаме и жалби за отношението на контрольорите, но те са малко.“

Относно лошото финансово състояние на фирма „Градски транспорт“ инж. Златев каза, че има набелязани мерки за овладяване на положението, но според него до вдигане на цената на билета няма да се стигне.

„Цената на билета няма да бъде вдигната, но ние настояваме Общината да ни плаща на километър пробег, без да сме зависими от това дали автобусът е пълен или празен. За нас е важно да сме си изпълнили разписанието както са по маршрутна транспортна схема, а набавянето на средства ще бъде ангажимент на Общината. Дали от бюджета или с промени в цената на билета, това вече като решение ще се вземе от администрацията“, каза Злати Златев.

Той коментира и новата билетна система, която се тества по още две линии в града. Златев обясни, че след 15 август по линиите 12 и 31 ще се предоставят билети само от машините, а не както досега и от контрольорите. Част от служителите на „Градски транспорт“, които ще отпаднат след въвеждането на новата билетна система, ще бъдат прехвърлени в общинското предприятие ТАСРУД, пише varna24.bg.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ