Румен Радев на сбирка с комунистически кметкове, изгони всички от ГЕРБ

Румен Радев

Кметове на малки населени места от ГЕРБ се оплакаха, че не били допуснати на срещата с президента Румен Радев в Калофер. Държавният глава беше там по случай 173-годишнината от рождението на Христо Ботев. В родния град на поета-революционер Радев се среща с кметовете.

Няколко представители на ГЕРБ обявиха, че не са били допуснати, съобщи bTV. Те поискаха Радев да не дели кметовете по политически признак. Освен това заявиха, че няма проблем изборите да се проведат през март.

„Не може председател на сдружението да кани само кметове от БСП! Имам чувството, че тази среща е политизирана, тъй като получавам информация за дейността на сдружението, но точно за тази среща не съм информирана“, заяви Румяна Самоковарева от с. Крумово.

Самият Радев коментира, че не е делил кметовете и не е бил запознат с това кой е поканен: „Аз не знам, че има други хора, желаещи за среща с мен. Не знам. Ето, кметът ме кани, идвам тук, влизам при него“.

По думите му тези, с които е говорил, са му се оплакали, че нямат логистична готовност за избори в условията на пандемия – липсват както хора за избирателните секции, така и дезинфектанти и маски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ