Синоптици предупреждават: Опасно време утре, 40 см снежна покривка на места

София, Сняг

Жълт код за преваляване на дъжд и сняг бе обявен в 24 области. За други три той дори е оранжев, информират синоптиците от НИМХ. Единственото опасния явлениея няма обявени за Добрич.

Очаква се най-тежка да е ситуацията във Видин, Монтана и Враца. Там ще има валежи от сняг, интензивни в нощните и следобедните часове. Снежната покривка до полунощ ще се увеличи до 30-40 см, в близост до Дунав до 15-20 см, пише Glas.bg.

През следващото денонощие ще остане облачно, с валежи, значителни главно в Северозападна България. През нощта и утре преди обяд в останалите райони ще са слаби, но след обяд и там ще се усилят. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в крайните южни райони и по Черноморието – дъжд. В Горнотракийската низина през нощта и в сутрешните часове дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг, през деня валежът ще е предимно от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°; максималните ще са от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

В планините ще е облачно, мъгливо, с валежи, предимно от сняг, на места значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите части в Югозападна България ще духа силен до бурен западен вятър и ще има виелици и навявания. В останалите райони вятърът ще е предимно умерен, с южна компонента; ще започне затопляне и в южните райони до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°-5°, на 2000 метра – 0°-1°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, е възможно главно през нощта и сутринта дъждът да се примесва със сняг. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ