По искане на Валентин Златев и Гриша Ганчев, КЗК разтърси Марешки! Той се скрил зад…сестра си

марешки бензиностанция

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.). Това съобщиха от пресцентъра на Комисията.

В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Лукойл България“ ЕООД на Валентин Златев, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД на ГРиша Ганчев, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД, Комисията установи, че „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти.

С оглед извършения фактически и правен анализ КЗК приема, че е изпълнен съставът на нарушението по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна” ЕООД.

„Трейднет Варна“ ЕООД и регистрирана в края на 2010 г. като собственост на майката на депутата Веселин Марешки – Веска Марешка. През миналата година обаче компанията е прехвърлена на сестрата на лидера на „Воля“ Нина Найденова Марешка – Иванова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ